46.lv
Svētdiena, 2024. g. 05. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ģederts, Ģirts/ Гаврила, Виталий, Всеволод, Климентий, Лука
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Likvidēta Krimināllietu tiesu palāta un realizēta pāreja uz "tīrajām" tiesu instancēm

Фото: Publicitātes foto
No šodienas tikusi likvidēta Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta, kā arī notikusi pāreja uz tā saukto "tīro instanču" tiesām civilprocesā, vēsta LETA.
Grozījumi Civilprocesa likumā un vairākos saistītajos likumprojektos paredz veikt atlikušo kompetenču pārdali starp tiesu instancēm, tādējādi turpinot pāreju uz "tīrajām" tiesu instancēm civilprocesā - turpmāk visas civillietas pirmajā instancē izskatīs rajona (pilsētas) tiesa. Apelācijas kārtībā lietas iztiesās apgabaltiesa, bet kasācijas kārtībā - AT.
 
Skatot lietas "tīrajās" tiesu instancēs, pakāpeniski samazināsies AT Civillietu palātā izskatāmo lietu skaits. Saskaņā ar likumu palāta darbu pilnībā noslēgs līdz 2016.gada 31.decembrim.
 
Saeima jau iepriekš veikusi virkni izmaiņu, sākot pāreju uz "tīrajām" tiesu instancēm. Piemēram, no 2014.gada ir spēkā norma, ka rajona (pilsētu) tiesas izskata arī civillietas, kurās prasības summa pārsniedz 210 000 eiro. Iepriekš šādas lietas bija piekritīgas apgabaltiesai.
 
Lai paātrinātu lietu iztiesāšanu, likumā līdz "tīro" tiesu instanču sistēmas reformas beigām noteikta iespēja - lietas, kuras nav sākts skatīt pēc būtības, nodot izskatīšanai citai tiesai, tostarp tiesai citā tiesu apgabalā. 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"